Sudy Vicard
Skupina VICARD GROUP ročně vyrobí přes 30.000 dubových sudů, pro jejichž výrobu vlastní dubové háje po celém světě. Hlavní surovinou je francouzský dub (75 %), americký bílý dub (20 %) a zbývající část tvoří duby východní Evropy.
Sudy VICARD jsou vyráběny ve čtyřech typech jemnosti dřevěného zrna s dobou zrání od 24 do 36 měsíců. Produkty nabízí až 7 stupňů intenzity toastování dřeva, a to od 140 do 200 stupňů Celsia. Podle typu jemnosti zrna a intenzity vypálení dřeva, které se označují jako PRESTIGE, DISTINCTION, CLASSIQUE a TRADITION, se může finální chuť uchovávaného vína pohybovat od květinové vůně, vanilky, karamelu, lékořici až po různě intenzivní kořeněné tóny. Dle přání zákazníka je také možné čelní strany sudů upravit až 7 různými designovými provedeními, stejně tak vybavit 6, nebo 8, nebo 10 kovovými obručemi.
Skupina vyrábí sudy v několika velikostech, od klasických 225 litrů až po 700 litrové. Nabízí také obří sudy velikosti až 500 hl, stejně tak jako dřevěné tanky. Výrobky jsou nabízeny také v různých tloušťkách – od 22 mm, přes 27 mm až po 40 mm. Kromě standardní kvality na špičkové úrovni, vyrábí firma také prémiové výrobky, které se odlišuji především dobou zrání 48 měsíců a mimořádně pomalým procesem vypalování použitého dřeva.
Vývoj produktů ve společnosti VICARD neustále pokračuje, o čemž svědčí dvě prestižní ocenění z roku 2016, které společnost získala v americké NAPĚ, za dva revoluční produkty (Taninová selekce a ECO 27). Tato ocenění byla podložena výzkumem, do kterého se zapojilo více než 200 špičkových vinařů v oblasti Grand Cru Classe Bordeaux, pro odrůdy Chardonnay a Cabernet Sauvignon.